Продукти
-
100
мл
бульон
, пилешки
-
200
мл
бяло вино
-
350
г
пилешко месо
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
2
с.л.
олио
-
1
пакет
паста
, фузили
-
2
листа
мента
-
1
ч.ч.
сметана
за готвене
-
2
листа
мащерка
-
3
листа
босилек
-
30
г
пармезан
настърган
Начин на приготвяне
- Сваряваме месото до полуготовност, след което го запържваме.
- Отстраняваме от тигана и го поставяме върху кухненска хартия.
- В тигана изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре.
- Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, увеличаваме степента на котлона.
- Добавяме нарязаната мента, мащерка, сол и сметана.
- Сваряваме пастата и я изцеждаме добре.
- Добавяме соса и месото. Разбъркваме добре.
- Добавяме босилека и пармезана, и сервираме.