Фузили с пушена сьомга

Продукти

  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. сух копър
  • сол
    на вкус
  • 150 г кашкавал
    гауда, ементал или друго мазно жълто сирене
  • 500 г заквасена сметана
  • 400 г фузили
  • 200 г пушена сьомга

Начин на приготвяне

  1. Слагаме фузилите да се варят във вряща посолена вода.
  2. Настъргваме кашкавала на едро ренде.
  3. Нарязваме сьомгата на ситно. Запържваме я в 2-3 с.л. олио за около 2 минути - колкото да промени цвета си. 
  4. Изсипваме вътре цялата сметана, разбъркваме леко да се разтопи, слагаме копъра и малко сол. Соса е готов. 
  5. В дълбока купа изсипваме сварената и отцедена паста. 
  6. Изсипваме вътре соса и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.
  7. Сервираме веднага.