Гъби с лук и масло

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 1 глава лук
  • 0,5 връзка копър
  • 2 скилидки чесън
    , пресовани
  • 80 г масло
  • 500 г гъби
    печурки или други, по избор

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро. (По желание, може да ги оставим цели).
  2. В дълбок тиган загряваме маслото и олиото. Прибавяме лука и гъбите, и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
  3. След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
  4. Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме с нарязания копър.
  5. Разбъркваме и сервираме.