Гъби в масло със сушени домати

Продукти

  • 2 скилидки чесън пресовани
  • 45 г сушени домати
  • 1 с.л. олио
  • 80 г масло
  • 500 г гъби печурки или други, по избор
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large gabi v maslo sas susheni domati

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите. 
  2. В дълбок тиган загряваме маслото и олиото. Прибавяме гъбите и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
  3. След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
  4. Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме със нарязаните сушени домати.
  5. Разбъркваме и сервираме.