Гъши дроб на скара

Продукти

  • 20 мл. коняк
  • 10 г захар
  • 100 мл. червено вино
  • 1 круша
  • 150 г гъши дроб

Начин на приготвяне

  1. Обелваме крушата и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което сме добавили захарта.
  2. Слагаме на огъня и варим на умерен огън, като обръщаме внимателно крушата няколко пъти, докато омекне.
  3. Отделяме крушата и варим, докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
  4. Гъшия дроб слагаме в предварително нагрят тиган или скара. Запържваме го от двете страни, докато придобие лек приятен загар.
  5. След това прехвърляме дроба в чист тиган. Добавяме крушата и ги запържваме заедно около една минута.
  6. Добавяме коняка и го запалваме. 
  7. Подреждаме в подходяща чиния и заливаме със соса. Сервираме.