Начин на приготвяне
- Обелваме ябълката и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което сме добавили захарта.
- Слагаме на огъня и варим на умерен огън, като обръщаме ябълката няколко пъти, докато омекне.
- Отделяме ябълката и варим докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
- Гъшия дроб слагаме в предварително нагрят тиган. Запържваме го от двете страни, докато придобие лек приятен загар.
- След това прехвърляме дроба в чист тиган. Добавяме ябълката и ги запържваме заедно около една минута.
- Добавяме коняка и го запалваме. (От нагряването на алкохола се придобива специфичен приятен аромат).
- Подреждаме в подходяща чиния и заливаме със соса от червено вино.
- Украсяваме с листа от прясна мента.
* Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино може да опитате в ресторант "Модерато".
|