Гофрети с маскарпоне и кленов сироп

Продукти

  • 300 г масло
    , разтопено
  • 5 яйца
  • 300 г вода
  • 550 г брашно
  • 50 г захар
  • 2 ч.л. канела
  • 1 ванилия
  • 120 г маскарпоне
  • 45 мл. кленов сироп

Начин на приготвяне

  1. Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
  2. В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
  3. В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
  4. Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
  5. Пресяваме брашното заедно с канелата и ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене. 
  6. Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник. 
  7. Гарнираме всяка гофрета с топка маскарпоне и поливаме с кленов сироп. 

Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.