Продукти
-
300
г
масло
, разтопено
-
5
яйца
-
300
г
вода
-
550
г
брашно
-
50
г
захар
-
2
ч.л.
канела
-
1
ванилия
-
120
г
маскарпоне
-
45
мл.
кленов сироп
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с канелата и ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме всяка гофрета с топка маскарпоне и поливаме с кленов сироп.
Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.