Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваяме лука и моркова на дребно, след което изсипваме нарязаните зеленчуци в тендежера със сгорещено олио. Задушаваме зеленчуците за около 5 минути. Добавяме и брашното, като бъркаме непрекъснато и много стартелно, за да не се получат бучки.
- След това добавяме граха и червения пипер, разбъркваме добре и добавяме вода, колкото да покрие граха. След като заври, слагаме и нарязаните на ситно домати, и около една чаена лъжичка сол и оставяме да заври. Оставяме яхнията от грах да ври до пълно сваряване на граха. (За да разберем дали се е сварил добре, може да пробваме едно-две зрънца).
- След като яхнията е сварена, сваляме тенджерата от котлона и добавяме нарязания на ситно копър.
|