Греяно вино с канела и портокал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме на резени лимона и портокала. Изчистваме ги от ципата, тъй като тя горчи.
  2. Сваряваме черния чай във водата.
  3. Слагаме в торбичката от марля канелата, карамфила и парчета от лимонената и портокалова кора, и завързваме добре.
  4. Слагаме виното в дълбока тенджера заедно с торбичката с подправки и го загряваме до 90 градуса. Внимаваме, защото не трябва да го оставим да заври.
  5. Разреждаме го с черния чай и добавяме захар или мед на вкус и го оставяме 20 минути да престои. Изваждаме подправките и сервираме горещо с парченца портокал.

Съвет: Можем да купим марля от аптеката и да завържем на вързопче. Важно е да използваме и качествено червено вино.