Греяно вино с канела и портокал

Продукти

  • захар
  • 2 бр. карамфил сушен
  • 2 пръчки канела
  • 200 мл вода
  • 1 пак. черен чай
  • 1 портокал
  • 1 торбичка от памучна марля или лен
  • 1 лимон
  • 700 мл червено вино

Време: 15 мин.
Ниво: средно

Large greyano vino s kanela i portokal

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме на резени лимона и портокала. Изчистваме ги от ципата, тъй като тя горчи.
  2. Сваряваме черния чай във водата.
  3. Слагаме в торбичката от марля канелата, карамфила и парчета от лимонената и портокалова кора, и завързваме добре.
  4. Слагаме виното в дълбока тенджера заедно с торбичката с подправки и го загряваме до 90 градуса. Внимаваме, защото не трябва да го оставим да заври.
  5. Разреждаме го с черния чай и добавяме захар или мед на вкус и го оставяме 20 минути да престои. Изваждаме подправките и сервираме горещо с парченца портокал.

Съвет: Можем да купим марля от аптеката и да завържем на вързопче. Важно е да използваме и качествено червено вино.