Грис халва с мляко

Продукти

  • 1 к.ч. пудра захар
  • 5 гр. канела
  • 1 к.ч. орехи
    счукани
  • 2 ч.ч. захар
  • 50 гр. масло
  • 1 литър прясно мляко
  • 2 к.ч. олио
  • 2 ч.ч. грис

Начин на приготвяне

  1. Запържваме грисът  в олиото до леко златист цвят. Прибавяме маслото, заливаме с предварително свареното мляко със захарта, ароматизирано с канелата (вързана в тензух), и отстраняваме от огъня.
  2. Прибавяме счуканите орехи и задушаваме за около 20 минути, в захлупен съд или във фурна, при ниска температура. 
  3. Оформяме по желание или нарязваме на парчета. 
  4. Преди поднасяне поръсваме грис халвата с пудра захар и канела.