Продукти
-
4
с.л.
пчелен мед
-
орехови ядки
-
15
г
масло
-
125
г
камамбер
-
4
бр.
круши
-
200
г
печено пилешко филе
„Тандем”
Начин на приготвяне
- Крушите се разрязват наполовина по дължина, почистват се от семките и се издълбават.
- Подреждат се в тавичка и се пълнят с нарязаното филе и сиренето.
- Върху всяка половинка се слага парченце масло и се поръсват орехи.
- Запича се леко в загрята до 160 градуса фурна.
- Готовите круши се поднасят, като се поръсват леко с мед.
Тази красива и апетитна рецепта с леко сладко-солен вкус е подходяща за предястие или десерт. Привлекателната глазура и незабравимият аромат ще очароват вашите гости.
Съдържание в 100 г Печено пилешко филе „Тандем”:
Енергийна стойност: 90 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 2 г
Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:
Фина комбинация от нестандартни вкусове в стил Гурме. Ароматното предястие съдържа значително количество пълноценен белтък от пилешкото филе и от мекото вкусно сирене, както и омега-3 мастни киселини, витамини и микроелементи от орехите, крушите и меда. Малките порции са напълно достатъчни, защото предястието съдържа разнообразни продукти и с това създава не само удоволствие, а и чувство за ситост, което е в основата на здравословното хранене.
Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html