Гурме круши с Печено пилешко филе, камембер и орехови ядки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Крушите се разрязват наполовина по дължина, почистват се от семките и се издълбават.
  2. Подреждат се в тавичка и се пълнят с нарязаното филе и сиренето.
  3. Върху всяка половинка се слага парченце масло и се поръсват орехи.
  4. Запича се леко в загрята до 160 градуса фурна.
  5. Готовите круши се поднасят, като се поръсват леко с мед.

Тази красива и апетитна рецепта с леко сладко-солен вкус е подходяща за предястие или десерт. Привлекателната глазура и незабравимият аромат ще очароват вашите гости.

Съдържание в 100 г Печено пилешко филе „Тандем”:

Енергийна стойност: 90 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 2 г

Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:

Фина комбинация от нестандартни вкусове в стил Гурме. Ароматното предястие съдържа значително количество пълноценен белтък от пилешкото филе и от мекото вкусно сирене, както и омега-3 мастни киселини, витамини и микроелементи от орехите, крушите и меда. Малките порции са напълно достатъчни, защото предястието съдържа разнообразни продукти и с това създава не само удоволствие, а и чувство за ситост, което е в основата на здравословното хранене.

Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html