Продукти
-
100
г
зелен фасул
-
4
картофа
-
2
тиквички
-
4
чушки
-
1
кг.
домати
-
магданоз
-
5
с.л.
олио
-
3
глави
лук
-
200
г
бамя
-
черен пипер
-
сол
-
копър
Начин на приготвяне
1. Нарязваме чушките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме и нарязваме картофите и лука на кубчета.
2. Измиваме и нарязваме бамята на парчета по 2-3 см. Нарязваме обелените домати на кубчета.
3. Посоляваме всички зеленчуци и ги разбъркваме. Поставяме зеленчуците в глинен гювеч с капак. Заливаме с олиото и затваряме капака.
4. Печем на умерена фурна, докато водата се изпари. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и копър.