Хапки от сьомга с шафранов сос |
|
Продукти
|
Време: 20 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме добре стръка праз лук и внимателно го срязваме по дължина на 2 части. Разделяме обвивката и бланшираме лентите за няколко секунди. Оставяме да се охладят и отцедят. 2. Нарязваме сьомгата на 12 хапки и овкусяваме със сол и пипер. Увиваме внимателно с бланшираните лентички праз лук. 3. Загряваме 500 мл вода в тенджерка и поставяме кошничка за готвене на пара. Задушаваме за около 8 мин. 4. Приготвяме сос от сметаната, майонезата, шафрана и горчицата. Овкусяваме го с малко лимонов сок, сол и щипка захар. 5. Нарязваме франзелата и приготвяме брускети, като ги намазваме с масло и поръсваме с малко сушена мащерка. Запичаме ги във фурната до златисто. 6. Сервираме в голяма чиния, като разпределяме хапките и поливаме със соса, украсяваме с пресния кресон. |