Продукти
-
1,5
ч.л.
кимион
смлян
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
30
г
кашкавал
-
5
яйца
-
1
кг.
моркови
Начин на приготвяне
- Изчистваме и нарязваме морковите на колелца. Сваряваме ги с малко вода на слаб огън и на затворен капак със солта, черния пипер и кимиона. Когато омекнат добре, ги смачкваме с вилица на грубо пюре.
- Разбиваме яйцата на омлет.
- Разбъркваме заедно морковеното пюре, яйцата и настъргания кашкавал.
- Намазваме с масло или облицоваме с хартия за печене една средна форма за кейк.
- Печем "хлябът" около 35-40 минути, на 200 градуса.
- След като се изпече, нарязваме "хляба" на филийки и го поднасяме топъл или студен, като гарнитура или като предястие.