- Смесваме различните видове брашна и солта в купа. В средата издълбаваме кладенче и в него поставяме останалите продукти с изключение на семките.
- Замесваме около 10-15 минути - докато се получи меко, еластично тесто.
- Накрая добавяме две трети от слънчогледовите семки. Размесваме. Оставяме да почине за 10 минути.
- След това оформяме хлебче в избрана форма. Правим няколко разреза по желание и оставяме да втасва за 1 час, докато удвои обема си.
- След като хлябът втаса, го напръскваме с вода, поръсваме го с останалите слънчогледови семки и печем на 200 градуса за 22-26 минути.
- Последните 5 минути може отново да напръскаме хляба с вода за получаване на по-дебела кора. Хлябът е готов когато при почукване звучи на кухо.
Съвет: При втасването трябва да се внимава, тъй като грахамът е по-слабо брашно и може лесно да превтаса и да спадне.
* "Хляб с тиквени семки" може да опитате в Пекарната "Булгар Двор"