Начин на приготвяне
- Начупваме карфиола на розички и го измиваме.
- Слагаме розичките карфиол в посолена вряща вода и ги варете 5 минути.
- След това изваждаме карфиола от водата и го изцеждаме добре.
- В голяма купа разбиваме яйцата в, добавяме бирата и малко по малко, при непрекъснато бъркане добавяме брашното, галетата и солта.
- Разбъркваме сместа внимателно, като внимаваме да не се образуват бучки (сместа трябва да е приблизително с гъстотата на смес за палачинки).
- Сипваме олио в дълбок тиган и го сгорещяваме.
- Овалваме розичките карфиол в кашата от брашно и бира и ги пържим, докато придобият златист цвят.
- Панирания карфиол поставяме върху готварска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
- Преди сервиране, по желание поръсваме със свежи подправки.
|