Хрупкава риба с домати и маслини

Продукти

  • шепа босилек
    пресни листа
  • 50 гр. ядки
    кедрови
  • 50 гр. маслини
    черни, без костилки
  • 250 гр. чери домати
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 риба
    филета от бяла риба
  • шалот
    (френски лук)
  • сол
  • смлян
    черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 градуса.
  2. Рибата се подправя със сол и черен пипер.
  3. В голям тиган се загрява зехтинът.
  4. Добавят се парчетата риба с кожата надолу.
  5. Изпържват се 2 - 3 минути, или докато кожата стане хрупкава.
  6. Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
  7. Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите.
  8. Рибата се пече 12 - 15 минути.
  9. Изважда се от фурната и се разпределя в чинии.
  10. Всяка печена риба с домати и маслини, се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).