Продукти
-
шепа
босилек
пресни листа
-
50
гр.
ядки
кедрови
-
50
гр.
маслини
черни, без костилки
-
250
гр.
чери домати
-
1
с.л.
зехтин
-
2
риба
филета от бяла риба
-
шалот
(френски лук)
-
сол
-
смлян
черен пипер
-
зехтин
Начин на приготвяне
- Фурната се загрява на 200 градуса.
- Рибата се подправя със сол и черен пипер.
- В голям тиган се загрява зехтинът.
- Добавят се парчетата риба с кожата надолу.
- Изпържват се 2 - 3 минути, или докато кожата стане хрупкава.
- Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
- Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите.
- Рибата се пече 12 - 15 минути.
- Изважда се от фурната и се разпределя в чинии.
- Всяка печена риба с домати и маслини, се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).