Хумус със зелени маслини

Продукти

  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • сушен копър
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г зелени маслини
  • 400 г сварен нахут
  • 80 мл зехтин
  • 1 лимон

Време: 10
Ниво: лесно

Large humus sas zeleni maslini

Начин на приготвяне

1. В дълбока купа слагаме сварения нахут. Може да ползваме и сварен от консерва. Отделяме 2 супени лъжици от целите зърна нахут.

2. Добавяме подправките, счуканите скилидки чесън и започваме да пасираме с пасатора, като на тънка струйка наливаме зехтина, със сока на прясно изцедения лимон.

3. Пасираме до хомогенна смес. Добавяме целите зърна сварен нахут и разбъркваме. Нарязваме зелените маслини на кръгчета. Сервираме в купички, като декорираме с маслините и поливаме с малко зехтин и поръсваме с копър и стръкче розмарин.