Италианска салата с ябълки

Продукти

  • 0,5 ч.л. оцет
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. горчица
    "Олинеза"
  • 1 връзка пресен лук
  • 5 картофа
  • 0,5 глава целина
  • 150 гр. майонеза
    "Олинеза"
  • 3 ябълки
    кисели
  • 0,5 ч.л. захар
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме. Смесваме ги с обелените и нарязани на едро ябълки, подправяме със сол, оцет и захар. Оставяме сместа да престои около час. 
  2. Отцеждаме течността и прибавяме настърганата целина, доматеното пюре, горчицата, майонезата и нарязания на ситно лук. 
  3. Разбъркваме внимателно салатата и я изсипваме в дълбока салатиера.