Италианска салата с ябълки
|
Продукти
-
0,5
ч.л.
оцет
-
1
ч.л.
доматено пюре
-
1
ч.л.
горчица
"Олинеза"
-
1
връзка
пресен лук
-
5
картофа
-
0,5
глава
целина
-
150
гр.
майонеза
"Олинеза"
-
3
ябълки
кисели
-
0,5
ч.л.
захар
-
0,5
ч.л.
сол
|
Време: 20 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме. Смесваме ги с обелените и нарязани на едро ябълки, подправяме със сол, оцет и захар. Оставяме сместа да престои около час.
- Отцеждаме течността и прибавяме настърганата целина, доматеното пюре, горчицата, майонезата и нарязания на ситно лук.
- Разбъркваме внимателно салатата и я изсипваме в дълбока салатиера.
|