Продукти
-
настърган
пармезан
-
6
чаши
пилешки бульон
-
0,5
ч.л. изсушен
босилек
-
0,5
ч.л.
лук на прах
-
1
с.л.
пармезан
-
2
с.л.
галета
-
2
чаши нарязан
спанак
-
1
яйце
-
1
ситно нарязан
морков
-
0,5
чаша паста
орзо
-
500
гр
телешка кайма
Начин на приготвяне
1. В средно голяма купа разбъркваме каймата, яйцето, галета, пармезан, босилек и лук на прах
2. Оформяме топчета от каймата. В голяма тенджера слагаме бульона да заври, добавяме ситно нарязаните моркови и спанак и пастата. По желание може да запържим леко кюфтенцата в зехтин или да ги добавим направо в бульона. Варим до готовност.
3. Разбъркваме често, за да се избегне залепване. Сервираме супата поръсена с пармезан.