Какаови мъфини с кафе и маслено-шоколадов крем

Продукти

  • 20 мл кафе
  • 300 мл мляко
  • 125 г масло
    , разтопено
  • 3 яйца
  • 2 с.л. какао
    - натурално, на прах
  • 1 бакпулвер
  • 250 г брашно
  • 150 г пудра захар
  • за глазурата:
  • 50 г натурален шоколад
    , разтопен на водна баня
  • 140 г пудра захар
    , пресята
  • 125 г масло
  • 125 г крем сирене
    "Филаделфия"

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме сухите продукти.
  2. Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
  3. Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
  4. Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
  5. Междувременно приготвяме крема.
  6. Разбиваме внимателно маслото със захарта и разтопения на водна баня шоколад, прибавяме филаделфията. Разбиваме леко, до получаването на хомогенна смес. 
  7. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.