Продукти
-
30
мл.
зехтин
-
1
шепа
маслини
-
1
връзка
целина
прясна
-
1,5
ч.ч.
вода
топла
-
8
бр.
сушени домати
-
20
г
каперси
-
50
мл.
бяло вино
-
1
калкан
около 3-3,5 кг.
-
1,5
глава
лук
-
1
шепа
морска сол
-
2
скилидки
чесън
по желание
Начин на приготвяне
- Измиваме и транжираме много добре рибата (отстраняваме перките, опашката и главата). Поставяме я в голяма и дълбока тава.
- Втриваме солта в рибата и добавяме зехтина.
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна и ги добавяме при рибата.
- Измиваме и нарязваме целината и прибавяме и нея към рибата заедно с каперсите и сушените домати.
- Добавяме виното и водата.
- Леко "прибутваме" зеленчуците под рибата.
- Покриваме тавата с рибата с фолио.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути.
Калкан на фурна със сушени домати и каперси по рецепта на Михаил Заимов от предаването "Гладни момичета".