Продукти
- За глазурата
-
250
гр
крема сирене
-
0,5
ч.ч.
мляко или сметана
-
0,5
ч.л.
ванилия
-
1
ч.ч.
пудра захар
- За плънката
-
4
малки пръчици
канела
-
1
звездовиден
анасон шушулка
-
1
ч.л. семена от
кориандър
-
0,5
ч.л.
кардамон семена или на прах
-
1
ч.ч.
кафява захар
-
1
ч.ч.
масло
- За тестото
-
1
ч.л.
сол
-
2
яйца
-
6
с.л.
масло
-
0,5
чаша
захар
-
1,5
чаша
мляко
-
1
пакетче
суха мая
-
1
пак.
ванилена захар
-
5
ч.ч.
брашно
Начин на приготвяне
1. За да направим тестото, разтваряме маята в затоплено мляко в голяма купа и оставяме настрана за 5 минути, докато удвои обема си. Разбиваме отделно с миксер захарта, омекналото масло, яйцата, ванилията и солта. Постепенно с бъркане добавяме и 1 чаша брашно.
2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.
3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.
4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.
5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.
6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.
7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.
2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.
3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.
4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.
5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.
6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.
7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.