Канелени звезди

Продукти

  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 ч.л. канела
  • 250 смлени бадеми
  • 200 гр пудра захар
  • кора настърган лимон
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2 белтъка

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large kaneleni zvezdi

Начин на приготвяне

1. Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа. Купата е нужно да е суха. За да стегнат белтъците, можем да изплакнем купата с оцет.

2. Добавяме лимоновия сок, докато белтъците започнат да образуват връхчета. Добавяме и пудрата захар внимателно. Отделяме около 1/4 от тази смес за глазурата. Добавяме останалите съставки, докато се получи лепкаво тесто.

3. Разточваме тестото върху хартия за печене, като преди това поръсваме с пудра захар. Използваме пудрата захар вместо брашно. Покриваме с друг лист хартия за печене и разточваме така с точилка на дебелина около 0.5 см

4. С формичка изрязваме звездички и ги слагаме върху хартия за печене. Намазваме ги с глазурата и печем около 10 мин. на 180 градуса.

Дозата е за около 30 бр.