Продукти
-
80
г
пармезан
-
1
литър
сос "бешамел"
-
3
с.л.
зехтин
-
15
г
масло
-
сол
-
1
глава
лук
-
магданоз
-
босилек
-
300
г
кайма
-
250
г
доматен сос
-
250
г
канелони
Начин на приготвяне
1. Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.
2. Задушаваме нарязания на ситно лук, заедно с босилека и малко зехтин и сол. Добавяме каймата и запържваме за около 6-7 мин. Добавяме и доматения сос и оставяме да изври водата. С така приготвения пълнеж напълваме канелоните.
3. Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел.
4. По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят. Гарнираме с пресен магданоз.