Канелони със сирене и спанак
Продукти
-
За плънката:
-
пипер
-
сол
-
0,5
глава
лук
-
100
г
спанак
замразен
-
100
г
пармезан
настърган
-
400
г
сирене "рикота"
-
1
пак.
канелони
"Барила"
-
За соса Бешамел:
-
50
г
масло
-
0,5
литър
прясно мляко
топло
-
50
г
брашно
Начин на приготвяне
- Задушаваме ситно нарязания лук заедно със спанака, добавяме и сиренето Рикота. Сваляме от котлона и добавяме 50 грама от пармезана, сол и пипер на вкус.
- Пълним канелоните със шприц или дълга лъжица.
- За соса: запържваме брашното в масло и добавяме топлото мляко. Бъркаме енергично с тел, за да не се образуват бучки. Ако се налага използваме и пасатор, за да постигнем хомогенна смес.
- Намазваме тавичка с масло, разстиламе сос на дъното и нареждаме канелоните. Покриваме ги с още сос Бешамел и поръсваме с останалите 50 г пармезан.
- Печем около 30-40 минути, на 190 градуса с вентилатор. След като се зачерви изваждаме и изчакваме 10 минути преди сервиране.