Продукти
-
риган
-
сол
-
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
1
връзка
магданоз
-
1
кг пресен
карагьоз
Начин на приготвяне
1. Карагьоза се нарязва на тънки ресни от двете страни. Посоляваме го на вкус със сол, риган и зехтин и го слагаме във фурната за около 45 мин., а може да го изпечете и на скара.
2. Соса за 4 риби приготвяме като стриваме наситно 3-4 скилидки чесън, разбъркваме чесъна в зехтин, за да стане на каша. Добавяме сол на вкус, изцеждаме един лимон и смесваме с кашата. Разбъркваме добре и добавяме малко топла вода, за да се разреди.
3. Накрая нарязваме наситно магданоз и го слагаме в соса. Разбъркваме добре и поливаме рибата обилно.
4. Оставяме рибата да попие соса за около 5 минути и е готова за консумация.