Начин на приготвяне
- В дълбока купа разбиваме маслото и пудрата захар, докато крема стане пухкав. Добавяме белтъка, солта, а след това постепенно прибавяме и брашното, като при всяка добавена съставка разбиваме добре.
- Получената смес разделяме на две части, като едната омесваме с какаото. И двете теста оставяме в хладилника в намазнено фолио, за да се стегнат.
- След това, всяка част разделяме на две топчета, които разточваме с пръсти на дълги шнурчета. Редим по две на ред шахматно (какао, бяло), а на горния ред редим също две от противоположните цветове върху всяка. Така приготвени, сладките ги слагаме в камерата да стегнат за около 10-тина минути.
- Включвме фурната да загрее на 190 градуса.
- Когато тестото се стегне, го нарязваме с остър нож на около 1 см. дебелина. Нареждаме в тава с намазнена пекарска хартия и печем около 15 минути.
- След като ги извадим от фурната, ги оставяме да изстинат, след което ги сервираме с декорация по желание.
|