Картофена крем супа с чесън
|
Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
6
ч.ч.
вода
-
2
с.л.
оцет
-
3
г
масло
-
1
глава
лук
-
5
скилидки
чесън
-
0,5
кг.
картофи
-
сол
на вкус
|
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите на кубчета.
- Сваряваме на пара или в малко количество вода, след което пасираме.
- Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото и 1 с.л. вода.
- Поръсваме с червен пипер и смесваме с картофеното пюре.
- Заливаме картофите с гореща подсолена вода и варим 10 минути на слаб огън.
- Овкусяваме със счукания чесън и оцет.
|