Продукти
-
5
картофа
-
80
г
рукола
-
250
мл.
прясно мляко
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
розмарин
-
2
моркова
-
2
бульона
пилешки
-
1
пак.
краве масло
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, пилешките бульони и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време слагаме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Измиваме и пасираме руколата. Добавяме я към супата. Разбъркваме добре.
- Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и крутони.