Картофена крем супа с рукола

Продукти

  • 5 картофа
  • 80 г рукола
  • 250 мл. прясно мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. розмарин
  • 2 моркова
  • 2 бульона
    пилешки
  • 1 пак. краве масло

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, пилешките бульони и малко масло.
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме.
  5. През това време слагаме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
  7. Измиваме и пасираме руколата. Добавяме я към супата. Разбъркваме добре.
  8. Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и крутони.