Картофена торта

Продукти

  • 6 яйца
  • 1 буркан кисели краставички 250 г
  • 1 кутийка майонеза 150 г
  • 250 г кашкавал
  • 250 г сирене
  • 1 кг. картофи

Време: 60 мин.
Ниво: професионално

Large kartofena torta

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите, след което ги сваряваме във вода. 
  2. В друг съд с вода сваряваме яйцата за около осем минути. 
  3. Настъргваме кашкавала, киселите краставички и сиренето. 
  4. Прецеждаме картофите и ги смачкваме, слагаме ги в тавичка, отгоре намазваме с майонеза.
  5. Нареждаме един слой кашкавал, отгоре сирене и накрая кисели краставички. 
  6. Обелваме сварените яйца, настъргваме и добавяме като последен слой.