Картофена запеканка

Продукти

  • 50 мл. течна сметана "President"
  • 100 мл. доматен сос
  • 150 мл. прясно мляко
  • 2 с.л. олио
  • 20 г подправка "рустикана" на вкус
  • сол на вкус
  • 150 г кашкавал
  • 250 г патладжани
  • 500 г картофи
  • 300 г кайма

Време: 70 мин.
Ниво: лесно

Large kartofena zapekanka

Начин на приготвяне

  1. Запържваме каймата в сгорещеното олио.
  2. Почистваме, нарязваме и прибвяме патладжана към каймата за около 3-4 минути. Изсипваме сместа в тава за печене.
  3. Почистваме и нарязваме картофите и ги прибавяме при каймата. Добавяме сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
  4. На слаб огън смесваме млякото със сметаната. Отстраняваме от котлона и внимателно прибавяме доматения сос. Разбъркваме внимателно и след това изсипваме върху картофената смес.
  5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40 минути.
  6. Настъргваме кашкавала и го поръсваме отгоре заедно с рустиканата. Връщаме тавата във фурната и печем още около 10 минути.