Картофени кюфтета с копър

Продукти

  • 2 с.л. олио и 30 мл. олио за пържене
  • 3 стръка копър
  • 20 гр. краве масло
  • 2 яйца
  • 1 глава лук
  • 500 гр. картофи
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол на вкус
  • За панировката:
  • 2 яйца
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 1 пак. галета

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large kartofeni kyufteta s kopar

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме небелените картофи в посолена вода за 30-40 минути. Намачкваме ги с преса, прибавяме солта и кравето масло.
  2. Нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто в сгорещената мазнина.
  3. При картофите добавяме лимоновия сок, лука и яйцата.
  4. След това слагаме нарязания на ситно копър и малко сол на вкус.
  5. Всичко омесваме добре и от сместа оформяме кюфтета.
  6. Всяко кюфте панираме първо в брашното, след това в яйчената смес (получена от млякото, разбито с яйцата) и накрая - в галетата. Пържим в загрятото олио.