Картофени кюфтета с моркови

Продукти

  • 1 ч.л. чубрица
  • 30 мл олио
    за пържене
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • 260 г сирене
  • 7 с.л. брашно
  • 50 г праз лук
    , нарязан
  • 3 моркова
    , сварени и рендосани
  • 2 яйца
  • 1 кг. картофи

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и сваряваме картофите. Още горещи, ги пресоваме на малки бучки. 
  2. След като изстинат добре, към тях добавяме морковите, нарязания праз лук, 1 яйце, 2 с.л. брашно, натрошеното сирене и подправките. Омесваме кюфтетата. 
  3. Оформените кюфтета овалваме в останалото брашно, потапяме в разбитото яйце и пържим в сгорещено олио. 
  4. Сервираме със свежа салата или гарнитура по избор.