Продукти
-
1
ч.л.
чубрица
-
30
мл
олио
за пържене
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
връзка
магданоз
-
260
г
сирене
-
7
с.л.
брашно
-
50
г
праз лук
, нарязан
-
3
моркова
, сварени и рендосани
-
2
яйца
-
1
кг.
картофи
Начин на приготвяне
- Обелваме и сваряваме картофите. Още горещи, ги пресоваме на малки бучки.
- След като изстинат добре, към тях добавяме морковите, нарязания праз лук, 1 яйце, 2 с.л. брашно, натрошеното сирене и подправките. Омесваме кюфтетата.
- Оформените кюфтета овалваме в останалото брашно, потапяме в разбитото яйце и пържим в сгорещено олио.
- Сервираме със свежа салата или гарнитура по избор.