Продукти
-
1
кг.
картофи
-
3
яйца
-
1
глава
лук
-
80
г
царевица
, от консерва
-
1
ч.л.
индийско орехче
-
сол
на вкус
-
200
г
извара
-
брашно
за овалване
Начин на приготвяне
- Измиваме и сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме, докато са още топли.
- Нарязваме лука и магданоза на ситно, и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяме изварата, царевицата, индийското орехче, солта и яйцата, и разбъркваме много добре.
- От готовата картофена смес оформяме кюфтета с желана от нас големина, овалваме ги в брашно и пържим в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна.
- Готовите кюфтета може да отцедим от ненужната мазнина върху кухненска хартия.
- По желание, сервираме поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно.