Картофени мъфини

Продукти

  • 2 ч.л. магданоз
    ситно нарязан
  • 2 стръка зелен лук
    нарязан на ситно
  • 0,5 ч.ч сирене
    натрошено
  • 3 картофа
    сварени, обелени и намачкани
  • 2 с.л. масло
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 1 бульон
    зеленчуков
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. индийско орехче
  • 2 яйца
    с разделени жълтъци и белтъци
  • 50 г домати
    сухи

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина. 
  2. Загряваме млякото и маслото. Разтваряме кубчето зеленчуков бульон в течността, и ги прибавяме към картофите заедно с натрошеното сирене, сухите домати, зеления лук, магданоза и останалите подправки и объркваме добре всичко.
  3. Разбиваме двата жълтъка и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме докато се усвоят. 
  4. Разбиваме с тел белтъците на пяна, прибавяйки по малко от тях към картофената смес. С помощта на лъжица разпределяме сместа в 12-те формички за мъфини. 
  5. Печем в загрятата фурна около 20-25 минути, или докато придобият златисто-кафяв цвят.