Продукти
-
магданоз
-
прясно смлян черен пипер
-
морска сол
-
2
с.л.
олио
-
2
с.л.
масло
-
2
картофа
Начин на приготвяне
1. Настъргваме картофите на едро в чиста кърпа. Сгъваме кърпата около картофа да се образува топка и стискаме, за да се премахнем водата. Добавяме черния пипер и нарязан на ситно магданоз.
2. Загряваме голям тиган и добавяме две супени лъжици от маслото и слънчогледовото олио. Поставяме пръстен метален вътре в тигана и внимателно го напълваме с настъргания картоф. С лъжица натискаме и оформяме, премахваме ринга и пържим до златисто за 3-4 мин от двете страни. По желание може да оформите и на ръка.
3. Поставяме върху кухненска хартия и посоляваме.