Картофено пюре с масло и магданоз

Продукти

  • сол на вкус
  • 40 г масло
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 5 картофа

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large kartofeno pyure s maslo i magdanoz

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме. 
  2. Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко. 
  3. Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно. 
  4. През това време почистваме, измиваме и нарязваме магданоза. 
  5. Поръсваме пюрето с магданоза и сервираме.