Продукти
-
сол
на вкус
-
1
лимон
за сок, на вкус
-
1
с.л.
масло
-
1
к.ч.
прясно мляко
-
1
стрък
праз лук
-
5
картофа
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно.
- През това време почистваме и измиваме празът. Нарязваме го на много ситно и го слагаме в пюрето.
- Поръсваме с лимоновият сок на вкус и разбъркваме всичко още веднъж.