Картофено пюре с праз лук

Продукти

  • сол на вкус
  • 1 лимон за сок, на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 1 стрък праз лук
  • 5 картофа

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large kartofeno pyure s praz luk

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме. 
  2. Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко. 
  3. Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно. 
  4. През това време почистваме и измиваме празът. Нарязваме го на много ситно и  го слагаме в пюрето. 
  5. Поръсваме с лимоновият сок на вкус и разбъркваме всичко още веднъж.