Продукти
-
1
чаша
бяло вино
-
200
г
пресни гъби
-
сол
-
черен пипер
-
4
с.л.
брашно
-
5
с.л.
краве масло
-
пресен
магданоз
Начин на приготвяне
1. Измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Сваряваме ги в подсолена вода - 3 чаши и добавяме 1 чаша вино, сол и черен пипер на вкус.
2. Варим около 30 мин.
3. Запържваме 4 с.л. брашно с маслото до златисто, разреждаме го с горещия бульон и гъбите и варим докато се получи хомогенна каша около 10 мин. Ако се сгъсти прекалено много, можем да добавим още гореща вода.
4. Сервираме ястието топло и украсяваме със ситно нарязан магданоз.