Катино мезе

Продукти

  • 10 г червен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 връзка магданоз
  • 2 глави лук
  • 80 мл. зехтин
  • 150 г печурки
  • 600 г свинско месо
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 70 мин.
Ниво: професионално

Large katino meze

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на малки кубчета и го слагаме да се задуши в зехтина.
  2. През това време почистваме и измиваме лука и гъбите и ги нарязваме на ситно.
  3. Когато месото побелее, добавяме ситно нарязаните лук и гъби. Добавяме вода, толкова, че да покрие продуктите.
  4. Добавяме червения пипер и сол на вкус, и оставяме да се задушава на тих огън, докато месото стане крехко и водата се изпари. Добавяме ситно нарязаният магданоз.
  5. Ястието сервираме горещо, като преди това го подправяме с лимоновия сок и черен пипер на вкус.