Кекс с череши и кисело мляко

Продукти

  • 1 бакпулвер
  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 0,5 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 320 г череши

Време: 65 мин.
Ниво: средно

Large keks s chereshi i kiselo mlyako

Начин на приготвяне

  1. Измийте черешите и им извадете костилките. Нарежете ги на половинки. 
  2.  Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, бакпулвера и олиото, отново разбъркайте. Добавете брашното на части, докато стане гладка смес. 
  3. Изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс или друга тавичка. Черешите оваляйте в малко брашно и разпределете равномерно, като част от тях натискайте леко към дъното, друга оставете на повърхността. 
  4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато кексът се надигне и хване коричка го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Намалете фурната на 150 градуса и продължете печенето до готовност. 
  5. Изчакайте да изстине преди да го нарежете. 
  6. Нарежете и сервирайте.