Кекс с джинджифил и царевично брашно

Продукти

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 0,5 ч.ч. мед
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. джинджифил , смлян
  • 1 ч.л. канела
  • 0,5 ч.л. карамфил
  • 1 ч.ч. масло - разтопено до течност и охладено, или олио
  • 2 ч.л. бакпулвер

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large keks s dzhindzhifil i tsarevichno brashno

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата и захарта на гъст сняг. 
  2. В друга купа смесваме всички сухи съставки и прибавяме половината от тях към белтъчната смес. Разбиваме отново. 
  3. След това добавяме млякото, меда и маслото (или олиото). Разбъркваме. 
  4. Накрая добавяме и останалите сухи съставки, и разбиваме много добре, до получаване на гладка смес. 
  5. Изсипваме сместа в намаслена и набрашена кексова форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, до готовност. (Проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен във вътрешността си.)