Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
- В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.
- Добавяме маслото и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора, сока и ванилията.
- Разбъркваме и добавяме брашното. Бъркаме до хомогенност.
- Прибавяме малините, предварително оваляни в брашно и разбъркваме внимателно с лъжица, за да не се намачкат.
- Изливаме сместа в намазнена и набрашнена форма.
- Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме кекса и оставяме за 10-15 минути.
- През това време разтапяме шоколада на водна баня.
- След като кексът поизстине, го заливаме с разтопения на водна баня шоколад.
|