Кекс с швепс

Продукти

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 0,5 к.ч. олио
  • 1 ч.ч. швепс
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд разбиваме белтъците на сняг.
  2. След това добавяме захарта и продължаваме да разбъркваме.
  3. Бавно добавяме жълтъците, олиото и швепса, като същевременно не спираме да разбиваме сместа. 
  4. След това прибавяме брашното и бакпулвера.
  5. Вече готово тесто изсипваме в набрашнена и намазнена формичка или тавичка.
  6. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 40-45 минути. 
  7. По желание, преди сервиране поръсваме с пудра захар.