Продукти
-
2
ч.ч.
брашно
-
100
г
ягоди
, почистени и нарязани
-
1
ч.л.
сода
-
100
г
сирене "филаделфия"
-
0,5
ч.ч.
кисело мляко
-
1
ч.ч.
захар
-
125
г
масло
, разтопено
-
4
жълтъка
Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес.
- След това, последователно прибавяме маслото, киселото мляко с угасената в него сода, сиренето и брашното.
- Отново разбиваме с миксер, но на по-бавна степен. Добавяме ягодите и разбъркваме внимателно.
- Получената смес изсипваме в предварително намаслена и набрашнена тавичка.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.