Продукти
-
1
бакпулвер
-
0,5
ч.ч.
олио
"Олинеза"
-
1,5
ч.ч.
кисело мляко
-
3
ч.ч.
брашно
-
1,5
ч.ч.
захар
-
4
яйца
-
4
с.л.
какао
Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците с половината захар. Отделно разбиваме белтъците с останалата захар, на сняг.
- След това към жълтъците прибавяме олиото и млякото. Добавяме белтъците и разбиваме леко.
- Брашното смесваме с баклувера и го прибавяме малко по малко към сместа. Добавяме какаото и разбиваме до получаването на хомогенна смес.
- Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма.
- Кекса печем около 45 минути, на 200 градуса.
- По желание, преди сервиране го поръсваме с малко пудра захар.